Alle tjenester

Lagring av fysiske data

Fysiske data tilgjengelig i søk, digitaliser og konvertert til et format du kan bruke: ved behov

Lagring av digitale data

Lagre helt beskyttet for hackere andre eksterne trusler. Tilgjengelig i det formatet du trenger - når du trenger det

Software

Digitalt eller fysisk: Alt samles og er tilgjengelig i et enkelt søk gjennom vår fleksible og bruksvennlige softwareløsning

Praktisk visningsrom

Gjør analyser og datainnsamling hos oss, ingen behov for egen lab.

Smart omformatering

Omformatering til rimeligere og mer praktiske lagringsformater

Skanning og digitalisering

Alt av informasjon tilgjengelig i søk - Digitaliser med et klikk, kun ved behov

Trygg behandling

Sikre at informasjon og data behandles iht forskrifter, GDPR og ikke minst: slik at ingenting går tapt.

Data recovery

Egenutviklede prosesser, teknologi og hardware

100% beskyttet mot eksterne trusler

100% trygghet fra hackerangrep eller å at datane blir holdt som gissel til du betaler.

Sikker Makulering

Praktisk visningsrom

I våre lokaler har du mulighet til å sette igjen ditt eget eller få tilgang til utstyr og teknologi som gjør at prosessen med å hente analyser eller andre data krever minst mulig tid, kapital og ressurser fra deg. Du trenger ikke lengre bruke plass internt eller leie lab et annet sted, eller bruke tid på å oppsøke rett teknologi: Hos oss har du alt på en plass.

Smart omformatering

Det finnes flere typer informasjon i forskjellige typer formater i en bedrift. Alle formatene var på et punkt hensiktsmessig, men over tid blir teknologien foreldet og dataene blir en byrde både praktisk og økonomisk.
Man er gjerne tvunget til å drifte servere med en spesiell type teknologi, ha ansatte med spesiell kunnskap om arkivene eller kjøpe en spesifikk type software eller lisens for å ha tilgang til dataene på en trygg måte

Med iO-Data trenger du bare klikke en gang så blir filen din omformatert og levert i formatet som passer deres moderne systemer.

Smart skanning & digitalisering

De fleste velger å starte med sitt eget "google søk" hvor man kan søke frem det dokumentet man vil digitalisere, og digitalisere kun dette dokumentet "on demand", eventuelt konvertere og mate det inn i sine eksisterende moderne løsninger.

Her finnes stort sett ingen begrensinger: Vi kan skanne, konvertere og digitalisere stort sett alle typer arkiver dokumenter og filtyper,

Trygg behandling

Vi hjelper din bedrift å ta kontroll på, ta vare på, og ikke minst å kvitte seg med informasjon som ikke lenger er relevant, eller i det hele tatt lov til, å ta vare på.

Vi sikrer at lover og regler tas på alvor, og med oss får dere rådgivning i forhold til de lovverkene som gjelder for informasjonslagring med på kjøpet. Nye lover, blant andre GDPR, har pålagt bedrifter å slette mye informasjon som ligger lagret i gamle arkiver. Med oss blir dette tatt hensyn til i digitaliseringsprosessen, og vi sørger for trygg og miljøvennlig destruksjon av dokumenter med informasjon som det ikke lenger er nødvendig eller lov å lagre.

Data recovery

iO Data har lang erfaring og suksess med å gjenopprette og bevare data fra kompromitterte medier. Vi har selv drevet omfattende forskning for å effektivt kunne gjenopprette skadede tape på en trygg måte, i prosessen har vi også utviklet spesialtilpasset utstyr:
Sammen med OvationData designer og produserer vi enheter for behandling av sammenklistrede (stiction afflicted) bånd. Enhetene inkluderer temperaturkontroll, termisk beskyttelse, luftsirkulasjonsvifte og ekstern temperaturmåler for å opprettholde perfekt temperatur for å opprette tapen. Enhetene kan kontrolleres og tilpasses type bånd, type forringelse og båndmerke slik at vi har mulighet til å gjennopprette tapes uansett hvor og når det kommer fra.

Lagre hos oss: umulig å bli hacket.

Hos oss kan du lage helt sikre kopier av kritiske og verdifulle data, som lagres offline. Trygt, pålitelig og ekstremt kostnadseffektivt. Mange lagrer dataene på datamaskinen hjemme, og kanskje noen blir lastet opp til den eksterne skyen. Det er denne type rutiner som skaper nyheter om tapte data og kritisk informasjon eller bedrifter som må bla opp for å kunne få tilgang til sin egen data og kan fortsette driften. Bruker du vårt "google søk" for din bedrift, kan du også få dataene dine lagret offline, dermed vil dine data aldri være i fare for å gå tapt eller at du blir offer for utpressing.

Sikker Makulering

Vi utfører trygg og sikker makulering av dokumenter og alle slags magnetiske og optiske medier som utføres etter forskrifter og på en miljøvennlig måte. iO Data kan også støtte deg med kompetanse gjennom en arkivrevisjon for å avdekke hvilke data og informasjon som trygt kan (eller må) destrueres. Dette vil også redusere lagringskostnadene, minske datamengdene du må ha kontroll på og spare verdifull kontorplass.