Teknisk gjeld: En trussel mot bedriftens evne til å innovere

Over 500 spurte IT ledere:

Teknisk gjeld er en fundamental trussel mot bedriftens evne til å innovere:
69%
var enig.
--------------------
Teknisk gjeld er et problem som vil ha signifikant konsevens for bedriftens forretningsmuligheter i fremtiden:
64%
var enig.
--------------------
Teknisk gjeld er allerede blitt en betydelig byrde for bedriftens ytelse:
59%

var enig.

Kilde: Outsystems.com og digi.no

"Teknisk gjeld er, litt forenklet, prisen du betaler for å kombinere kodespråk, rammeverk (gjerne utdaterte og foreldet), i tillegg til å ha kompliserte "lappetepper" med koding, prosesser og koblinger i dine systemer."

I denne artikkelen går vi gjennom deler av en rapport laget at av outsystems og gjengitt av digi.no som belyser kostnadene og etterslepet teknisk gjeld skaper for en bedrift.

For deg som kjenner deg igjen i disse problemene kan du helt nederst lese hvordan iO-data' teknologi og tjenester gjør at du kvitter deg med teknisk gjeld og all ressursbruken det krever, uten å ta risiko.

Kort oppsummert: Er dine databaser og systemer bygget opp på flere typer kodespråk og rammeverk kan du forvente at at dette vil stå i veien for innovasjon og forretningsmulighetene du kommer til å få i fremtiden.

Det gir mening: Når du egentlig skulle tatt hånd om en kunde, eller egentlig burde hatt ressurser til å utvikle ny teknologi eller ansette flere selgere, må denne tiden og kapitalen gå til å rydde opp, oppdatere og holde kontroll på dataene og arkivene dine.

Marginene blir mindre, arbeid og oppgaveløsing blir mer komplekst, kundeopplevelsen blir dårligere. - Og det kommer til å bli verre jo lengre det får holde på.


Hvorfor er det så få som gjør noe?

Din bedrift MÅ ha full kontroll på kontrollen.

De fleste bedrifter kvier seg for å ta tak i dette, til tross for at de er smertefullt klar over risikoen, kostnaden og konsevensene av å ikke gjøre noe.

Årsaken: Det er nærmest umulig å forstå om en løsning egentlig er god. Legger man ut på anbud og går i dialog med aktuelle aktører oppdager man raskt at man må ta høyde for uendelige potensielle hendelser og scenarier før man signerer noe. Dermed blir det veldig tydelig at man egentlig bare gjør seg enda mer sårbar og avhengig av andre likevel.

Det blir rett og slett for usikkert.

En liten endring i planene, eller et uforutsett behov eller utfordring som melder seg, og kostnadene og ressursbruken eskalerer.

Når man altså ikke vet hva man kommer til å trenge fremtiden, hva gjør man?

iO-data leverer frihet først, - så endring (uten risiko) når du selv ser du trenger.

Med iO-data får du enkelt og kjapt oversikt og tilgang til å bruke og å samkjøre alle typer data (fysisk eller digitalt), uansett hvor mange software, språk eller rammeverk det er bygget på, eller hvor mange lag og "mellomstasjoner" med kreativ programmering som eksisterer.

Alt dette skjer uten at du trenger å sette i gang omfattende digitalisering eller konverteringsprosesser.

I praksis betyr dette at din bedrift nå har muligheten til å redusere, og i de fleste tilfeller, eliminere teknisk gjeld: Fordi du har sømløs dataflyt i ny og gammel data, uansett filtype, software, fysiske arkiver eller digitale skyløsninger.

Gjennom et enkelt søk og et smart utforsker-verktøy har du tilgang til alt av dine data, på tvers av filtyper, databaser eller arkivsystemer. Husk at i starten er alt i stor grad som det var, det er bare mer tilgjengelig og oversiktelig.

Nå sitter din bedrift selv med kontrollen.

Nå kan du ta en snarvei forbi alle mellomlagene med kode, sære prosesser, leverandører eller nøkkelpersonell for å finne frem, endre eller behandle.

Den informasjonen en ikke-teknisk ansatt måtte vente i dagevis på å få, vil nå ta sekunder. Siden man ikke lengre er avhengig av spesialkompetanse til å lete i flere forskjellige databaser som ikke snakket sammen, bygget på forskjellig kodespråk osv.

Vi tenker på det slik:

Før var taxi sjåførene i store byer kritiske for at tilreisende skulle finne frem. Kunne man alle gatenavn og visste hvor alle bygninger var, hadde man monopol på denne tjenesten, og alle som ikke hadde kunnskapen var avhengig av de som kunne det, slik blir det penger av.

Og, for de sjåførene som ønsket, kunne man enkelt ta en ekstra omvei på dager hvor det var litt smått med kunder, slik at takstameteret holdt seg varmt.

Det fungerte, helt til GPS'en ble allemannseie. Spesielt når smarttelefonen dukket opp. Plutselig kunne hvem som helst finne frem til hva det skulle være. Man trenger heller ikke guide eller tips fra den lokale taxisjåføren lengre, man kan finne og besøke nesten hva man vil.

Ingenting er fundamentalt endret, men man er plutselig selvstendig til å få gjort ting på sin måte, når man ønsker selv, med et markant kutt i kostnader.

Frihet kalles det. og det leveres av oss i iO-data

Kontakt Tore Joa på:

906 16 033
tore@io-data.no

Vi har ikke en løsning som endrer alt til det bedre, vi har en løsning som gjør at det du har blir så bra det kan på kort sikt. Samtidig som du selv få oversikten til å se hvor eventuelle endringer faktisk kan være lurt. Dermed kan gjøre endringer i trygge omgivelser, uten å måtte gjette deg frem til hva du tror du kommer til å trenge i fremtiden.

Vi leverer:
Oversikt for å forstå hva som faktisk trengs,
Kontroll og tilgang til å kunne gjøre endringene du ønsker.
Frihet til å fritt tilpasse deg fremtiden, uten å sette himmel og jord i bevegelse.